woensdag, augustus 06, 2003

Uit : Vlienieuws dd 6-8-203

Zeiljacht met motorstoring op zee is de officiele titel boven dit KNRM bericht .

Maar er staat eigenlijk:

'de KNRM en Rederij Noordgat hebben weer hooglopende ruzie.'


Om 15.00 uur zijn wij samen met de “ Leng “ uitgevaren naar het zeiljacht “ Dione” PG 5441 dat nabij de inloop van het Zuider Stortemelk problemen met zijn motor had gekregen en bij het K.W.C Den Helder op kanaal 16 specifiek om de hulp van de KNRM had gevraagd.

Ook de Typhoon en de Northern Diver waren naar het zeiljacht onderweg, alsook de reddingboot Frans Hogewind welke toevallig in de haven van West Terschelling lag vervoegde zich ook bij ons.

De schipper van de “ Dione” vroeg om 15.13 uur op kanaal 16 hoe lang het zou duren voor dat wij bij hem konden zijn en ons antwoord was “ binnen 2 minuten “ en de schipper maakte nogmaals duidelijk dat hij alleen gebruik van de KNRM wilde maken en op ons zou wachten

Om 15.15 uur lagen wij bij de “Dione“ doch konden nog niet langszij komen daar de Northern Diver aan haar bakboorboords kant lag en de “Typhoon” nog bezig was met zich los te maken van haar achtersteven.

Nadat de “Leng “ een opstapper aan boord v/d “ Dione “ had gezet konden wij onze sleeptros overgeven en om 15.20 uur hadden wij het jacht op sleeptouw en zijn de “Typhoon” en de Northern Diver huiswaarts gegaan en onze collega redders zijn met de “ Frans Hogewind “ om +/- 15.45 uur terug naar station gegaan.

Om 16.05 uur lagen wij voor de haven en de Leng” maakte achter op de “ Dione “ vast en om 16.15 uur lagen wij gezamenlijk afgemeerd in de haven van Vlieland.

Schipper A. Boon, Graaf van Bylandt

Vl2003-64



Geplaatst op 06-08-2003 13:11
Bron: KNRM 05-08-2003

De rivaliteit tussen de 'redders' en de 'bergers' is een bon van veel pret, of van veel ellende, in ieder geval van veel gedoe waar het convenant dat ze gesloten hebben niet veel aan verholpen heeft, zo te merken ....

"More about that story later ...."

grjoep