woensdag, juli 30, 2003

Aflevering 2

Eerst maar de horizon, (vlak onder het zwerk).

Dat is de streep waar de grijze vochtige lucht de grijze vochtige zee ontmoet.

Er steken bij helder weer een paar zaken bovenuit .

Behoorlijk links (‘op 10 uur’), achter de FRIESLAND, als ze in de haven ligt, helemaal aan de horizon, ziet u een aantal beige betonnen kolommen van de spuisluizen bij Lauwersoog.
Daaromheen, bij mooi weer, ziet u een 20-tal rare witte dingen draaien. Dat is de bijdrage van GroenLinks aan ons landschap, een enorm aantal enorme lelijke lawaaierige windmolens die voor een forse meerprijs een paar huishoudens aan milieuvriendelijke stroom helpen.
Bijna recht vooruit (‘op 11.30 uur’) ziet u een fors beige gebouw in de verre verte, dat is de Zoutfabriek waar Harlingen jaren naar snakte en die door ook nog pech en zo achtervolgd al weer een tijdje de horizon verlevendigt (en weinig anders nuttigs doet).
Nog verder naar rechts (tot ‘op 12 uur’) ziet u een paar donkergrijze kerkjes, twee in Harlingen en nog drie, verder op de wal (‘op 12.30 uur’) in Friesland.
Dan een hele tijd niets (onthoudt : boven de horizon, ervoor gebeurt heel veel anders leuks), dat is de Afsluitdijk, daar rechtsnaast ziet u een soort hellepoort (op ’13.30 uur’) die iets met gas te maken heeft.
Verder lijkt het met warm weer alsof er allerlei middeleeuwse schepen in de lucht varen. Dat is niet zo. Dat zijn luchtspiegelingen .
Op ‘drie uur’ ziet u Vlie-haven, links naast de duinen, daar waar de masten boven het strand te zien zijn, vlak naast het water .

wordt vervolgd

grjoep