vrijdag, mei 16, 2003

VERTAX


Als je vroeger iets zocht voor je lenzen of voor je camera : een ring, een verloopring, een zeldzame schroefdraad, een oude vatting of een T2 voor een oud systeem, als je iets had dat niet paste op iets anders, maar je wist dat dat eigenlijk wel kon, al was je daardoor je oneindig misschien kwijt, -wat niet mocht- of draaide je daardoorheen, wat niet erg was als je maar oplette, kortom, als je een zelfbedacht/veroorzaakt probleem had op fototoestellengebied ging je naar Vertax op de van Galenstraat in Amsterdam .

Meneer V had in de loop van vele jaren een heel grote doos met oude halve en hele onderdelen bij elkaar verzameld, wist daar de weg in en - dat was de grap - had er lol in om dat soort probleempjes op te lossen .

Verder vertrouwde de buurt hem en kocht op zijn aanraden bij hem de laatste tijd zelfs hun digiding .

En alles was goed .

Maar hij hield er vorig jaar mee op en deed de zaak over aan een stel jonge liefhebbers die weggerationaliseerd waren uit een zaak die ook overging op 'een andere doelgroep' , lees : 'Amerikaanse Toeristen'. Die hebben het niet lang uitgehouden .

Nu zit er een lul die een schriftelijke PR cursus heeft gevolgd, maar niets van klanten weet. Die helpt de zaak snel om zeep, de 1 Uur Service zit om de hoek te wachten .

En ik ben mijn grote doos met leuke onderdeeltjes kwijt .

Het is om te huilen .



grjoep
steinmeijer.net